Grafisch Ontwerp & Drukwerk

Vanuit niets iets creëren wat de boodschap van de opdrachtgever uitdraagt, dat is mijn passie. Orde scheppen in choas, rust en overzicht combineren met spanning en sensatie is de ultieme continue uitdaging. Dat maakt grafisch ontwerpen, in ieder geval voor mij, tot één van de leukste bezigheden die er zijn.

Ontwerpen
Aan een ontwerp kunnen verschillende aspecten ten grondslag liggen, uiteraard kan de business waar de opdrachtgever zich in bevindt als uitgangspunt dienen, maar ook een locatie of een filosofie kunnen een inspiratiebron zijn. In ieder geval is input van de klant net zo belangrijk als het truckje van de vormgever. Ik probeer daarom altijd de dialoog met de klant aan te gaan, want met de juiste input heeft het resultaat een solide basis wat langer overeind zal blijven.

Drukwerk
Al dat gefreubel moet natuurlijk ergens toe leiden. Kaartjes, briefpapier, vervolgvellen, (venster-) enveloppen, flyers of brochures, het bestaat eigenlijk allemaal niet zonder dat het gedrukt is. Drukken is het tastbaar maken van ideëen en filosofiën. Anders dan digitale uitingen heeft drukwerk een langer leven, het is niet zo vluchtig, de consequentie is echter wel dat er goed moet worden nagedacht over wat men wil.